• Humanitarni Rotari bal 2019

  Humanitarni Rotari bal 2019 – doniranje AED uređaja KC Banski dvor i dodjela novčanih nagrada studentima Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjojn Luci. Rotari klub Banjaluka je u subotu, 07. decembra 2019. godine u 20,00 časova organizovao “Humanitarni Rotari bal 2019” u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor u prisustvu velikog broja gostiju iz cijelog regiona. Ove godine Rotari klub Banja Luka proslavlja jubilej od 85. godina od osnivanja i 20. godina od reosnivanja Rotari kluba Banja Luka i tim povodom u KC Banski dvor predstavnici Rotari klub Banja Luka donirali su AED uređaj (automatski eksterni defibrilator) direktoru KC Banski dvor Mladenu Matoviću u prisustvu Guvernerke Distrikta 1910 Melitte Becker Unger…

 • “Rotarijanka” 2019 Tuzla

  Predsjednik Rotari kluba Banja Luka Mladen Miljanovic i članovi kluba Darko Đudurović i Davor Maksimović su prisustvovali tradicionalnom događaju “Rotarijanka” u Tuzli u organizaciji Rotari kluba Tuzla.

 • Dodjela Paul Harris priznanja Prof dr Vojislavu Trkulji

  U skladu sa odlukom Kluba o dodijeli Paul Harris priznanja zasluženim članovima večeras je to prestižno priznanje dodijeljeno Prof dr Vojislavu Trkulji zbog njegove uloge u promociji vinogradarstva i vinske kulture, kao i značajnom doprinosu na predstavljanju kluba na dostojanstven način.

 • Prezentacija Anđele Todorović o boravku u Americi

  Večerašnja gošća, Anđela Todorović nam je održala prezentaciju o svom boravku u Americi. Anđela je bila gošća u porodici rotarijanaca Esser preko Rotary Youth Exchange programa. Zahvalila se  na sjajnoj prilici za boravak u SAD i navela je da je bila u gradu Waynesboro u Pensilvaniji i da posebno drage uspomene nosi iz srednje škole.  Rotary klub Waynesboro čiji je bila gost je dio distrikta 7360.

 • Promocija knjige Vojislava Trkulje

  Povodom UN dana bezbjednosti hrane (7.06) naš prijatelj Vojislav Trkulja imao promociju nove knjige pod nazivom: “Geneticki modifikovani organizmi – stanje i perspektive”. O knjizi je nešto više govorio i jedan od recenzenta nas prijatelj akademik Novo Przulj.