Izložba “Danteros” u Italiji i saradnja Rotary klubova

U utorak navečer, 12.oktobra, u organizaciji Kulturnog društva “Dante Alighieri” i Grada Roviga, Galerije “Pescheria Nuova” u Rovigu, otvorena je samostalna izložba slika iz opusa “Danteros” akademskog slikara iz Banjaluke, Gorana V. Jankovića, člana Rotary Cluba Banjaluka pod visokim pokroviteljstvom.

Pokrovitelj izložbe je bio ambasador Bosne i Hercegovine u Italiji, Branko Kesić, član Rotary Cluba Banjaluka, koji je u pozdravnom pismu pročitanom na otvaranju, naveo da ova izložba zaslužuje posebnu pažnju jer direktno utiče na proširenje kulturne baštine Italije. Izložbi su prisutvovali predstavnici Rotary Cluba Rovigo i tom prilikom su razmjenjene zastavice i uručene zahvalnice.

Pored navedenoga, tokom mjeseca oktobra članovi Rotary Cluba Banjaluka su prisustvovali: Goran Petković, past sekretar, obilježavanju 80 godina Rotarijanstva u Sloveniji i 20 godina RC Ljubljana, Miroslav Vujatović, past president, proslavi 4 godine RC Konstantin Veliki u Nišu te Darko Đudurović, past president, proslavi treće godišnjice čartera RC Čukarica iz Beograda.