Tradicionalna posjeta mladih iz BiH Njemačkoj

Već tradicionalna, četvrta po redu studijska posjeta omladinskih lidera/ki Bavarskoj (Njemačka), organizovana je krajem jula ove godine uz pomoć i podršku Rotary kluba Wolfratshausen-Isartal, Njemačkog društva za tehničku saradnju (GTZ), NVO Perpetuum Mobile – Centar za razvoj mladih i zajednice Banja Luka i Rotary kluba Banja Luka. U posjeti je boravilo 16 mladih starosti od 15 do 23 godine iz 10 gradova u BiH (Banja Luka, Vlasenica, Sarajevo, Istočno Sarajevo, Gračanica, Bijeljina, Višegrad, Odžak, Prijedor i Milići). Putovanje je trajalo 9 dana. Cilj studijskog putovanja jeste upoznavanje sa metodama rada sa mladima u omladinskim centrima u Njemačkoj, jačanje omladinskog liderstva i doprinos međunarodnoj saradnji. Tokom protekle četiri godine, 90 omladinskih lidera iz 23 grada u BiH je učestvovalo u ovom programu.
Veoma smo ponosni što ova tradicionalna manifestacija jača međunarodne veze rotarijanaca i doprinosi razvoju omladinskih programa i mladih.

Jedna od voditeljica ovogodišnje posjete je bila rotaraktovka iz Banje Luke, Danka Božić a koordinator programa je banjalučki rotarijanac Ilija Trninić.