Svečani koncert Banjalučke filharmonije povodom 11-tog rođendana Rotary cluba Banjaluka

U okviru Programa pomoći Rotary klubova iz Austrije Rotary klubovima u BiH pod nazivom “Bridge to BiH”, Rotary klub Banjaluka je pokrenuo projket pomoći Banjalučkoj filharmoniji u nabavci neophodnih instrumenata. U okviru ovog projekta Banjalučka filharmonija će krajem novembra održati koncert u Beču čiji je cilj nabavka instrumenata za orkestar ove filharmonije u vrijednosti 50.000 evra.

Realizacija projekta je počela svečanim koncertom Banjalučke filharmonije povodom 11. rođendana Rotari kluba Banjaluka koji je održan u prepunoj Velikoj sali Kulturnog centra Banski dvor u četvrtak navečer, 19. maja 2011. godine. Tom prilikom donacije su uručili past president Rotary kluba Čukarica Vladimir Matić, predsjednica Rotary kluba Gloria Banjaluka Amira Žmirić,i Snezana Pantelic-Vujanic, Rotary Club Metropoliten Beograd, a prisutnima se obratio voditelj projekta predsjednik Rotary kluba Banjaluka, dr Goran V. Janković.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Ovaj projekat veoma je značajan za Banjalučku filharmoniju, a mnogo nam znači podrška Rotari kluba iz Banjaluke“ rekao je direktor Filharmonije Damir Jovanić. Predsjednik Rotari kluba Banjaluka dr Goran V. Janković istakao je da je ovo veliko priznanje za grad Banjaluku, Banjalučku filharmoniju i Rotari zajednicu u Banjaluci.