Humanitarni „Vinski bal”

10. Dani vina završili su humanitarnim “Vinskim balom” u Kristalnoj dvorani hotela „Bosna” uz svečano proglašenjem pobjednika i dodjelu nagrada te degustaciju vina generalnog sponzora Vinarije „Tikveš“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svečanu atmosferu su uveličali svojim koncertom oktet Banjalučke filharmonije, kao i nastupi plesnog kluba „Gema“ i Kamernog ansambla „Belcanto“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stručni žiri nakon degustacije i ocjenjivanja uzoraka donio je odluku da se u kategoriji bijelih vina nagrada za 3. mjesto dodijeli bijelom vinu kupaža Graševina + Muskat Otonel, proizvođača „Vinarije Kastel“ s područja Prnjavora, a za 2. mjesto dodijeli bijelom vinu kupaža Chardonay + Bijeli Burgundac „Vinarije Jungić“ s područja Markovac, Čelinac. Prvo mjesto i pobjednik ovogodišnje manifestacije 10. Dani Vina 2011. u kategoriji bijela vina je vino Chardonay vinara Bojana Risovića s područja Jabučani, Banja Luka.

Stručni žiri nakon degustacije i ocjenjivanja uzoraka donio je odluku da se u kategoriji crvenih vina nagrada za 3. mjesto dodijeli crvenom vinu kupaža Frankovka + Crni Burgundac „Vinarije Kastel“ s područja Prnjavora, a za 2. mjesto dodijeli crvenom vinu Cabernet Sauvignon iste Vinarije. Prvo mjesto i pobjednik ovogodišnje manifestacije 10. Dani Vina 2011. u kategoriji crvena vina je vino Angel „Podruma vina Đukić“ s područja Slatine, Laktaši.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U kategoriji najboljih vinograda titula pobjednika u kategoriji „Najbolji mladi vinograd“ pripala je vinogradaru Ljubi Ljepojeviću s područja Vilusi, Gradiška, a u kategoriji „Najbolji mali vinograd“ pripala je vinogradaru Vladi Štrkelju s područja Vrbanja, Banja Luka. Pobjednik 10. Dana vina 2011. u kategoriji najbolji proizvodni vinograd su vinogradari Šimić, Džajić i Turudić „Vinarije Kastel“ s područja Prnjavora.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tradicionalna manifestacija 10. Dani vina – Banjaluka 2011, na čelu sa predsjednikom Organizacionog odbora, prof. dr Vojislavom Trkuljom ne bi bila uspješno organizovana bez pomoći podmladka našeg kluba, Rotarct Cluba Banja Luka, koji su takođe prisustvovali humanitarnom Vinskom balu. Tom prilikom u organizaciji Rotaract Cluba Banja Luka i Innerwheel Cluba Banja Luka je uspješno organizovana nagradna lutrija čija su prikupljena sredstva namijenjena u humanitarne svrhe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ova manifestacija sigurno ne bi imala uspješan tok bez pomoći brojnih prijatelja, zvanica i gostiju, kao i tradicionalnih prijatelja i sponzora Rotary Cluba Banjaluka: Vinarije „Tikveš“ iz Kavadaraca, Makedonija, Grada Banjaluka – Centra za razvoj i unapređenje sela, Hotela „Bosna“, kompanija „Didaco“ i  „Carmen Line“, Agencije „AquariusOgilvy“ kao i medijskog sponzora Radio televizije Republike Srpske.