Degustacija i ocjenjivanje vina

U subotu, 3. 12. 2011. godine u 11.00 časova, stručna komisija sastavljena od eminentnih eksperata iz ove oblasti održala je javnu degustaciju i ocjenu prijavljenih 55 vrsta vina proizvedenih u banjalučkoj regiji.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Međunarodni stručni žiri za izbor najboljih vina i vinogradara ove godine su sačinjavali: prof. dr Slobodan Jović sa Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu, predsjednik žirija, prof. dr Nebojša Marković, sa Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu, prof. dr Ivan Ostojić, sa Agronomskog fakulteta iz Mostara, Ivo Miošek, somelier i Vitez vina iz Rogaške Slatine i poznati vinar i šampion iz republike Srpske, Zoran Obren Vukoje. U kategoriji vina bilo je prijavljeno 29 bijelih vina i 26 crvenih vina, a u kategorijama najboljih vinograda ukupno 20 vinograda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ocjenjivanju vina su prisustvovali i predstavnici prijateljskih Rotari klubova iz Rogaške Slatine, Opatije i Bihaća.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Istovremeno, u 12.00 časova, za građane Banja Luke je priređena javna degustacija vina proizvedenih na području banjalučke regije, ispred Muzičkog paviljona u parku „Petar Kočić“u kojoj su učešće uzeli prošlogodišnji pobjednici predstavnici vinarija Jungić, Džajić i Đukić sa ukusno uređenim štandovima, te predstavnici Udruženja vinara i vinogradara RS.