Posjeta guvernera

U četvrtak, 18 septembra 2014. godine, Rotari klub Banja Luka posjetio je guverner našeg distrikta 1910, g-din Volfgang Stalcer (Wolfgang Stalzer). U njegovoj pratnji bile su i Aida Mutavelić, asistent guvernera, i g-đica Dijana Bajrović. Sastankom je moderirao predsjednik Rotari kluba Zoran Pejašinović.

Prvi dio posjete, od 18 do 19.30 bio je u znaku upoznavanja guvernera sa aktivnostima i planovima naših klubova. Inervil klub, koji okuplja supruge rotarijanaca, na veoma lijep i uvjerljiv način predstavile su predsjednica Sanja Todorović i sekretar kluba Vera Savanović. Rotarakt klub prezentovali su predsjednik Emir Muhić koji je goste impresionirao svojim ‘’british’’ engleskim naglaskom i sekretar Mirko Ratković. Posebne sipatije izazvale su aktivnosti i prezentacija našeg Interakt kluba, o kome su govorile Sara Spasojević i Olja Beader. Aktivnosti i planove Rotari kluba “Banja Luka” predstavio je sekretar Milan Mataruga.

Nakon radnog dijela, pomenuta ekipa se preselila u Piano bar, gdje je nastavljeno druženje sa članovima naše rotari zajednice. Tom prilikom guverner Volfgang Stalcer održao je veoma prijatnu besjedu i prenio poruku okupljenim rotarijancima, pohvalio cijelu banjalučku rotari zajednicu, te predsjedniku Rotari kluba Banja Luka, Zoranu Pejašinoviću uručio zastavicu sa ovogodišnim rotari sloganom, a on je: LIGHT UP ROTARY.

Uz ukusnu večeru, vino i veoma prijatnu muziku za koju sve komplimente zaslužuju Vedrana Stojić, Valentina Milekić i Dejan Janković, te Sara Spasojević, druženje je potrajalo do kasno u noć, a najveseliji su skoro osvanuli.