Promovisana monografija o Rotari klubu Banja Luka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povodom 80 godina od osnivanja i 15 od reosnivanja našeg kluba, u Crvenom salonu Banskog dvora u Banjoj Luci, u petak, 5. decembra 2014. godine, u prisustvu velikog broja rotarijanaca, njihovih prijatelja i ljubitelja knjige, promovisana je monografija “Rotary club Banja Luka 1934-1941 & 1999-2014.’’

Knjigu su promovisali recenzenti prof. dr Dejan Čikara iz Rotari kluba Beograd – Dunav, mr Bojan Stojnić, istoričar iz Arhiva Republike Srpske, te autori: istoričar Zoran Pejašinović i mr Ilija Trninić, članovi Rotari kluba Banja Luka.

Knjiga savremenog dizajna (uradio Nikola Savić) na 176 stranica prikazuje u dva dijela život, rad i aktivnosti rotarijanaca u Banjoj Luci u doba jugoslovenske kraljevine (1934-1941), te Klub od reosnivanja od danas (1999-2014). Tekst je dat uporedo, na srpskom (ćirilica) i engleskom jeziku (prevod uradili Slobodan Kelečević i dr Emir Muhić). U drugom dijelu knjige prikazane su najvažnije akcije Kluba a skoro svi današnji članovi iskoristili su priliku da u kratkim crtama kažu nešto o sebi, o razlozima za ulazak u rotari zajednicu i o akcijama Kluba koje preferiraju.

Dio ugodjaja sa promocije možete vidjeti na slikama u prilogu.