Humanitarni bal

Već tradicionalno prve subote u decembru Rotari klub Banja Luka organizuje balove, a posljednje dvije godine oni i u naslovu nose himanitarni karakter. Ovog decembra imali smo i povod više – 8 decenija od osnivanja starog kluba i 15 godina od njegovog reosnivanja. Uz prisustvo velikog broja članova banjalučke rotari zajednice (Rotari klub Banja Luka, Rotarakt, Interakt, Inervil, Rotari klub „Gloria”) i njihovih prijatelja iz Banje Luke, stigli su i rotarijanci iz Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH, a među njima i Guverner našeg distrikta (1910) gospodin Wolfgang Stalzer i Guverner distrikta Srbije i Crne Gore (2483) gospodin Vigor Majić.

U veoma bogatom programu nastupali su: Hor SPD „Jedinstvo”, sopran Dunja Simić, „Bandoneon Square”, Plesni studio „Gema”, Sara Spasojević, te Kurbalija etno bend. Posebno oduševljenje izazvao je nastup hora Udruženja „Zajedno“. Njihove pjesme su kod svih prisutnih probudile emocije, a kod mnogih i suze u očima. Počastvovani smo njihovim prisustvom i nastupom.

Pri dolasku na bal, dame iz Inervil kluba okitile su goste simpatičnim narkuvicama i bedževima. Svi gosti su tokom večeri na poklon dobili monografiju o Rotari klubu Banja Luka, a pri polasku mogli su od članova Rotarkat kluba kupiti vino iz Vinarije „Đukić” u bocama i kesama specijalno dizajniranim za ovu priliku, sa prihodom – svakako – u humanitarne svrhe.

Sve u svemu, veoma smo ponosni našim gostima, programom bala i ukupnom proslavom naših godišnjica.

O dogaćaju govore i mediji. Prilog na ATV možete pogledati na adresi http://www.atvbl.com/humanitarni-bal-rotarikluba-banjaluka/

dok je RTRS prilog emitovao u okviru dnevnika od 16 minuta i 38 sekundi…

http://www.rtrs.tv/av/pusti.php?id=43550

Dio atmosfere sa bala možete doživjeti i kroz fotografije u prilogu.

 

« of 2 »