Uz muziku je ljepše

Kako je dogovoreno na sastanku veče ranije, predstavnici rotari zajednice posjetili su u srijedu, 29. aprila Udruženje građana ”Zajedno”. U ”ekipi” su bili Nedeljko Milaković, Milan Mataruga i Zoran Pejašinović iz Rotari kluba, te Sanela Burgić, Mirko Ratković i Filip Marković iz Rotarakta. Domaćini su nas i ovaj put ugostili kao prave prijatelje, ali je muzički program, koji su pripremili specijalno za tu priliku, zbog dana žalosti, ostavljen za neko naredno druženje.

Povod posjete bio je završetak naše akcije pomoći tom udruženju. Naime, od donacije koju smo obezbijedili na posljednjem Humanitarnom rotari balu decembra 2014. godine, Udruženje je napravilo lijep i praktičan kuhinjski namještaj i odgovarajuće sobne plakare. Saznali smo da im to mnogo pomaže u svakodnevnom radu, posebno za potrebe njihove literarne, likovne i muzičke radionice. Od preostalog dijela donacije, nabavili smo i ovom prilikom darovali akustičnu gitaru i sintisajzer. Kako saznajemo od dirigentice Ane Marković Malbaša, koja sa puno ljubavi i umjeća volontira pomažući članovima Udruženja putem muzikoterapije, ti instrumenti će im mnogo pomoći u daljem radu. Gitari se posebno obradovao član Udruženja Ermin Mujkanović, pogotovo što je – kakvu je i poželio – za lijevoruke.

Sve u svemu, ovom posjetom završena je naša akcija, ali će se saradnja zaisgurno nastaviti. Vjerujemo, na obostrano zadovoljstvo.

Fotografije sa ovog druženja možete pogledati u prilogu.

« of 2 »