Novo rukovodstvo kluba

Iako su sve vremenske prognoze kazivale da će tog 28. juna 2015. godne biti kiša i nevrijeme, desilo se obnuto: bio je to divan i sunčan dan. A nama, koji smo se tog (Vidov)dana obreli na jednom privatnom imanju u okolini Slatine, taj dan bio je i veoma prijatan. A okupilo se 60-ak duša: rotarijanaca, njihovih supruga i djece.

Dragi prijatelji, veoma lijep i ugodan ambijent, topla voda u bezenu i hladna ”vatrena voda” u čašicama, ukusan roštilj a potom i jagnjetina, te svima znani i omiljeni muzičari učinili su svoje. Kao u priči o Ružnom pačetu, očekivani kišni i tmurni dan se pretvorio u prekrasno druženje, koje je potrajalo do kasno predvečerje, a oni najuporniji uživali su u muziciranju ”Kurbalija” i ”koncertu” naše Sare skoro do ponoći.

Bio je to posljednji ”sastanak” sa starim rukovodstvom Rotari kluba Banja Luka, a njega su činili: predsjednik Zoran Pejašinović, sekretar Milan Mataruga i blagajnik Emir Omić. I sama primopredaja bila je u znaku pozitivne energije, uz kratak izvještaj o učinjenom i lijepe želje za novo rukovodstvo. ”Komandu” nad Klubom preuzeo je novi predsjednik – Dejan Todorović, poslove sekretara obavljaće Mladen Miljanović, a blagajnika Dragan Slunjski. Srećno im bilo.

Fotografije možete pogledati u prilogu.