Prijem Gorana Ninkovića u članstvo Rotari kluba Banja Luka

Na redovnom sastaku 20. oktobra 2015. godine naš klub postao je bogatiji za novog člana. Riječ je o magistru elektrotehnike Goranu Ninkoviću. On je još krajem prošle rotarijanske godine počeo dolaziti na sastanke Roatri kluba Banja Luka, a na preporuku i pod mentorstvom prijatelja Gorana Jankovića. Prisutni članovi bili su jednoglasni u odluci na se naši redovi ojačaju, a za to se putem poruka izjasnila i nekolicina otsutnih prijatelja.

Više o Goranu Ninkoviću u nastavku teksta:

GORAN NINKOVIĆ,
Rođen 11.06.1965. godine u Glamoču, gdje je završio osnovnu i srednju školu, kao najbolji učenik u generaciji. Za ostvarene rezultate u osnovnoj i srednjoj školi dobitnik je diplome „Ognjen Prica”.
Nakon odsluženja vojnog roka u JNA, od 1984-1985, upisao je Elektrotehnički fakultet u Banjaluci. ETF je završio 1990, kao jedan od najboljih studenata u generaciji. Zaposlio se na ETF-u 1990., gdje je izabran u zvanje asistenta na Katedri za elektroniku ETF-a.
Magistarski rad iz oblasti elektrotehnike odbranio 1998. godine i nakon toga izabran u zvanje višeg asistenta. Objavio je više naučnih i stručnih radova i učestvovao u realizaciji nekoliko naučnih i stručnih projekata. Dodatna naučna i stručna usavršavanja obavljao na Nacionalnom tehničkom univerzitetu u Atini 1997. godine (2 mjeseca, TEMPUS projekat) i Univerzitetu Kalifornija u Davisu 1999. godine (6 mjeseci).
Od 2000. do 2006. godine radio je u kompaniji Siemens u Banjaluci kao inženjer prodaje za oblast telekomunikacija, a u periodu 2006-2009. obavljao ulogu direktora preduzeća „Nokia Siemens Networks d.o.o.” Banjaluka. Od 2009. do danas zaposlen je u kompaniji „Nokia Solutions and Networks” u Beču, kao rukovodilac regionalnog tima za područje nekoliko zemalja bivše Jugoslavije. Istovremeno obavlja ulogu direktora preduzeća „Nokia Solutions and Networks” Banjaluka.
Član je međunarodnog udruženja inženjera elektrotehnike (IEEE) od 1998. godine.
Oženjen je i otac dvije kćerke.