Humanitarni Rotari bal 2019

Humanitarni Rotari bal 2019 – doniranje AED uređaja KC Banski dvor i dodjela novčanih nagrada studentima Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjojn Luci.

Rotari klub Banjaluka je u subotu, 07. decembra 2019. godine u 20,00 časova organizovao “Humanitarni Rotari bal 2019” u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor u prisustvu velikog broja gostiju iz cijelog regiona.

Ove godine Rotari klub Banja Luka proslavlja jubilej od 85. godina od osnivanja i 20. godina od reosnivanja Rotari kluba Banja Luka i tim povodom u KC Banski dvor predstavnici Rotari klub Banja Luka donirali su AED uređaj (automatski eksterni defibrilator) direktoru KC Banski dvor Mladenu Matoviću u prisustvu Guvernerke Distrikta 1910 Melitte Becker Unger i gradonačelnika Banja Luke gospodina Igora Radojičića. Radi se o uređaju koji pruža neophodnu prvu pomoć osobama u slučaju srčanog zastoja do dolaska Hitne pomoći. Ovo je prvi defibrilator koji je postavljen u javnom prostoru grada Banja Luke, a KC Banski dvor je upravo mjesto gdje se svakodnevno okuplja veliki broj naših građana. U okviru programa “Humanitarnog Rotari bala 2019” uručene su i jednokratne finansijske nagrade studentima Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci sa sva tri studijska programa (dramski, likovni i muzički) sa najboljim uspjehom.